Nagyszerű ünnep az Vida-dombon

  

A Keresztes-koncert előtt már joggal jókedvűek az önkormányzat vezetői, a műsor összeállítói, szervezői.  Érzik, sikeres napot zárnak. Az emberek nagy számban látogattak ki a Vida-dombra, s jól érezték magukat. A dicséret elsősorban Hajnal Csillát, a Vigyázó Sándor Művelődési Ház vezetőjét és munkatársait illeti, akik a szűkösebb időkben is nívós programot állítottak össze. Felvételünkön: (háttal): Hajnal Csilla, Riz Levente, Abaházi Csaba és – párjával – Fohsz Tivadar. A színpadon pedig, szintén háttal, a zenekar basszusgitárosa, Egyházi Gábor már a megakoncertre hangol.   
 
 

Herencsár Viktória nyeregben. Magyarország cimbalomkirálynője, a Madárdomb lakója felült a Vida-dombi vigaszságok egyik kedvelt helyszínén, a lótartók között  a Müller család Felhő nevű lovára, hogy onnan tekintsen le lelki szemeivel az október 5-9-én Rákosmentén megrendezendő Cimbalom Világkongresszus résztvevőinek több száz fős seregére. Mint a Cimbalom Világszövetség elnöke, az esemény főszervezője ezeket a napokat intenzív szervezőmunkával tölti. Ezért is jött jól Felhő.Herencsár Viktória életében először itt ült lovon. Bátorságát nüvelte, hogy a nyugodt paripa hátának magasából jobban látta, hogy tisztulóban van a kép. Jó úton halad a világkongresszus sikeres megrendezése felé.
 


 
Holló Szilárd és András Károly és az általuk vezetett két cég – a Corvinus Complex és az Ilex kft – szervezete, rendezte idén is a Terménykiállítást, amely méltán aratott nagy sikert. András Károly a kerületi meghonosítója a Szebb, virágosabb Rákosmentéért vetélkedősorozatnak, amelynek szintén megtartották az eredményhirdetését. A délelőtti program szép eleme az Ilex Kft. által nyújtott ajándékműsor volt, amelyben Merényi Nokolette magánénekes és Kiszely Zoltán színművész operettdalokat énekelt.
 
 
 
Tegnap délután felerősödött a szél, egy ideig kétségessé vált az estére tervezett tűzijáték megrendezhetősége. A tűzszerészek ettől függetlenül tették a dolgukat a kereszt árnyékában. Összeszerelték a tűzijátékot, s várták a fejleményeket. A koraesti órákban valószínűsíteni lehetett, hogy nem dolgoztak hiába. A Jóisten velünk volt ezen az estén a Vida-dombon. A tűzijáték is jól sikerült. (Fotó: Kili Tamás)
 
 
 
Színpadon a De Toekomst (a jövő) zenekar. Belgium flamand vidékéről, Sint-Niklaas városából érkeznek, amely 70.000 fős település félúton Gent és Antwerpen történelmi városai között.  A "De Toekomst" fúvószenekar, 1895-ben alakult.  Azzal az egyedüli céllal jött létre, hogy magas színvonalú zenét adjanak elő, olyan módon, hogy a zenészek élvezzék az együttesben való zenélést. A csapatnak összesen 60 tagja van, idősek és fiatalok egyaránt. A legfiatalabb 9, a legidősebb 73 éves! A menetelés mindig tevékenységük fontos részét képezi. Ők szolgáltatják a zenét a hivatalos ünnepségeken, mint pl. a Függetlenség Napja, az Emlékezés Napja. Évente számos koncertet adnak belföldön és külföldön. A zenekar vezetője, Luc De Vleeschhouwer, a Belga Nemzeti Zenekar vezető harsonása.
 
 
 
Abaházi Csaba, a Szent István Nap augusztus 20-iki programsorozatának műsorvezetője átadja a mikrofont Riz levente polgármesternek, aki Keresztes Ildikó élő megakoncertje előtt mondott ünnepi köszöntőt. A műsorvezető a Főtér avató májusi rendezvény után ezúttal is jól vizsgázott. Kedvesen, könnyedén, ám mégis pontosan, ha kellett a menetrendet katonásan betartatva fogta kézben az egész napos eseménysor vezérfonalát. A kiválasztása a szervezőket dicséri.
 
 
 
És a nagyszerű megakoncert két főszerplője: Keresztes Ildikó és a dobnál: Sümeghy Tamás. Keresztes Ildikó az koncert után interjút adott a Tizenhetedik Online-nak. Érdemes megnézi itt. (Katt a képre)

 


Forrás: tizenhetedik.hu