Hogy volt? -- Video az ételosztásról az Újlak utcai lakótelep szomszédságában

   

Nagy keletje volt a forró gulyáslevesnek és a teának ma, december 18-án délben az Újlak Utcai Általános Iskola előtt. A Fidesz XVII. kerületi szervezete hagyományosan karácsony előtt szervezi meg az ételosztásat. A körzet képviselője, Várbíró Anita a környék ezerötszáz postaládába juttatta el a szórólapokat, invitálva az iskola környékén élőket, éljenek a lehetőséggel.
350 adag gulyás, kétszázötven, egyenként 3,5 kilós, hálós burgonya, több száz narancs, harminc kiló kenyér, száz liter tea várta az érdeklődőket.
Az erős havazás ellenére sokan keresték föl az ételosztókat.
Az érkezők a teázás, gulyásozás közben elbeszélgettek a szervezet jelen lévő tagjaival.
 
 

 
Fogy a forró gulyás, sokan örültek a meleg ételnek, italnak, hálós burgonyának
 
Várbíró Anitán kívül ott volt Riz Levente, Hatvani Zoltán, Horváth Tamás, Fohsz Tivadar, Koszorúsné Tóth Katalin, Szabó Tiborné és Virág Mihály. Virág Mihály szállított az ételből a RÉS Alapítvány gondozottjainak, a rákoskerti Anyaoltalmazó Alapítvány támogatottjainak, Üdvhadsereg két otthonába, Szabó Tiborné a Remény Alapítvány támogatottjainak juttatott belőle és vitt forró gulyást a Jászberényi úti hajléktalanszálló lakóinak. Egy további adag burgonya és narancs pedig a Polgármesteri Hivatal szociális irodájába került, ahol az iroda munkatársai a rászorulóknak kézbesítették.  
Az ételt kivétel nélkül mindenütt örömmel és köszönettel fogadták. 

 

Forrás: tizenhetedik.hu